Ájulás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Gyermekkoromban sokszor küszködtem szédüléssel, ájulásérzettel. Huzamosabb fizikai megterhelés, illetve stressz hatására sorozatosan elájultam. Akkori gyermekorvosom azt mondta, ez egy betegség, de sajnos nem tudom, mi a neve.
Fél éve ismét küszködök az ájulással. Piacon dolgoztam a hét minden napján, állandóan rohantam, egy pillanatra se állhattam meg. Az első hónapban nem volt semmi gondom, de aztán ismét ájulni kezdtem. Munkahelyet váltottam, étterembe mentem takarítani és konyhai kisegítőnek. Mondanom sem kell, itt is folyamatos a hajtás. Sokszor érzem magam fáradtnak, levertnek, gyengének, képes lennék 24-ből 24 órát aludni. Immunerősítő gyógyszerkészítményt kaptam, sok változást nem tapasztaltam. Vérnyomásom nagyon alacsony. Mi lehet a problémám? És mi lenne a megoldás?
2012. 03. 07. | 14:02

Kedves Kérdező!
A vegetatív idegrendszer túlérzékenysége is állhat a panasz hátterében, főként kimerültség, stressz és kevés folyadék bevitel ronthatja az állapotot. A sok koffein fogyasztás (tea, kávé, energiaital) is kerülendő. Mivel, elmondása alapján, ez a panasz az életvitelét nehezíti, érdemes ismét kivizsgálni, hiszen gyermekkora óta változhatott az Ön állapota. Kardiológiai vizsgálat után, lehet, hogy speciálisabb segítségre is fény derülhet. Fontos lenne, hogyha érzi a panaszt, akkor üljön le, esetleg feküdjön le és emelje magasra a lábát. Kardiológiai vizsgálatra a területileg illetékes rendelőben időpontot és háziorvosi beutalót is kell kérni. Jobbulást kívánok!

Orvosszakértő 2012. 03. 08. | 19:05
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close