Gyakori székelés stressz miatt

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

A következő problémával fordulok Önhöz. Sajnos az utóbbi években egyáltalán nem tudom kezelni a stresszt. Például mielőtt elindulok a munkahelyemre minden reggel idegeskedek, ez sajnos testi tünetekben is megnyilvánul, mert többször is el kell mennem wc-re. Ez sajnos minden reggel így megy. Pedig szeretek a munkahelyemen dolgozni. De pl. ha beszélgetek valakivel a munkahelyemen, akkor is fellép sajnos ez a tünet: a fokozott széklet ürítési gond ill. bélgázosság. De korábban amikor még tanultam, és nem dolgoztam, akkor az iskolába menetel előtt voltam így, akkor is minden reggel nagyon ideges voltam, és szaladgáltam a wc-re. (Hozzáteszem, hogy mindig jó tanuló voltam, és mindig a maximumot hoztam ki magamból, tehát többnyire 5-öseim voltak.)
Jelenleg ott tartok, ami nagyon zavaró, hogy minden apró dolog stresszel. Például, ha elmegyek egy boltba, akkor ugyan nem érzek magamban idegességet, de úgy érzem, hogy rögtön szaladnom kell a wc-re, ill. bélgázosság lép fel. Csupán attól, hogy vásárolni akarok néhány hétköznapi dolgot. De ha például egy családtag látogat el hozzánk, vagy vendégségbe kell mennünk, akkor is ugyanez lép fel: fokozott székelési inger és bélgázosság. Ez eléggé megkeseríti az életemet. Mit tehetnék?
2011. 12. 17. | 23:24

Kedves Kérdező!

Autogén tréning segíthet a problémáján, illetve a stressz kezelésére egyéb relaxációs gyakorlatok és gyógynövény alapú szorongásoldó szedése javasolt.

Orvosszakértő 2011. 12. 19. | 18:42
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close