Lágyékfájdalom

Orvos válaszol rovat
Jó napot!

A munkám jellege miatt nagyon sok stressznek vagyok kitéve. Légiutas-kísérő vagyok, ráadásul a fapados szektorban, ami rengeteg nyomással jár.
Most már több mint két éve az a lágyékom környékén tompa nyomást érzek. Hol egész nap, hol szinte egyáltalán nem, de már 1.5 éve nem telt el nap, hogy ne éreztem volna. Kétszer voltam orvosnál, és mivel a labor eredményeim jók voltak, elküldtek ultrahang vizsgálatra is. A radiológus orvos alig 2-3 perces vizsgálás után már látta is mi a gond. Rákérdezett, hogy stresszes életet élek-e? Mondta, hogy ahol a vékony és a vastagbelem találkozik, egy gyulladás látható, ami egyértelműen stressz eredetű. Mondta, hogy egészséges vagyok még, de a stresszezést sürgősen abba kell hagynom, mert beteg leszek.
Azóta már ismét eltelt 4 hónap és egyáltalán nem, vagy talán egy nagyon kicsit tudtam ezen változtatni, pedig tényleg igyekszem. Kétségbe vagyok esve, hogy egyedül nem fog menni, de gyógyszert nem szeretnék szedni.
Mit tudna javasolni nekem? Napi rendszerességgel mozgok. Igyekszem minél többet relaxálni. A kis javulás szerintem ennek köszönhető, de érzem ez még koránt sem elég. Vannak esetleg homeopátiás kezelések akkut stresszre?
2012. 02. 02. | 21:05

Kedves Kérdező!

Az étrendjét alaposan át kell alakítania, sokkal több rost és folyadék javasolt, érdemes rendszeresen probiotikum kúrát tartania, és a nehéz, zsíros ételeket, az egyszerű szénhidrátokat és a fűszeres ételeket kerülni. A stressz kezelésére valóban jó a relaxálás, e mellett vannak gyógynövény alapú illetve homeopátiás szorongásoldó szerek, ezek vény nélkül kaphatóak, a gyógyszertárban tusnak önnek pontos felvilágosítást adni.

Orvosszakértő 2012. 02. 05. | 10:45
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close