Mellkasi probléma

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Megközelítőleg 5-6éve kezdődtek olyan tüneteim, mint mellkasi, bal kari fájdalmak, de volt hogy napi szinten jelentkeztek, majd volt, hogy hónapokig semmi. Első alkalommal akkor vittek el orvosi ügyeletre, mikor elmeséltem ebéd közbeni szintén hasonló érzéseimet, mellé szédülés hányinger kíséretében. A panaszaim alapján vérnyomásmérés, EKG stb. vizsgálat történt. Eredménye, hogy minden rendben van, valószínű túlterhelés. Kaptam egy seduxent (amit megittam, mivel félek a tűtől). Azt hiszem egy igazán jót aludtam utána. Közben munkahelyemen megismerkedtem egy helyi, nagyon lelkiismeretes háziorvossal, akinek tálaltam panaszaimat. Lassan 2éve minden vizsgálaton átestem (kivéve gyomortükrözés) még vérvételre is rábeszélt, de sehol semmi. A tünetek viszont egyre sűrűbbek. A mellkasi, kari fájdalom majdnem mindennapos, viszont rendszertelen alkalmakkal ehhez még párosul: reszketés, izzadás, halálfélelem, szomjúság stb. Ezek általában csak este, fekvő állapotban törnek rám. 3 alkalommal ügyeletre vitettem magam, ahol a szokásos procedúra után a szokásosat mondták: semmi bajom. 2éve kezdtem el szedni a frontin-t (0,25mg). ~1 évig folyamatosan, az elmúlt időszakban csak a érzem, hogy „baj” lesz, de akkor már 0,5mg-ot. A mellkasi fájdalmam a gyomorsav-ra teszi az orvosom, de szeretne egy gyomortükrözést. Nehéz lenne rávenni. A gyomorsavat viszont összehozza a stresszel. A tüneteim alapján elég sok fórumot olvasgatok, és lassan már pánikbetegnek érzem magam. Jelen pillanatban már egy frontin bevételével, valamint egyéb elfoglaltsággal aránylag tudom kontrollálni a reszketéseket, érzem mikor jön stb. De ez így szörnyű, főleg az állandó félelem a haláltól, hisz mégis csak mellkasi fájdalmaim vannak. Dohányzok, bár egyre jobban rajta vagyok a leszokáson, mert attól se érzem már jó magam. Kávézok. Amit már napi 2 adagra csökkentettem, de közben még elfogyasztok 2 adag koffein mentes kávét is, mert szeretem az ízét. Már a koffein mentes is csak 1 adag naponta, mert olvastam, hogy a savtermelést elősegíti, ha mentes, ha nem. Ritkán fogyasztok alkoholt, főleg azért, mert a másnapok egy szörnyűbbek. Korán, feszületen ébredek egy alkoholt fogyasztott este után. Jelen esetben is egy 1,5mg-os frontin, valamint a fent megfogalmazottak nyugtattak meg, és mentettek meg a reszketés és azt követő tünetektől.
Azzal tisztában vagyok, hogy túlhajtom magam, hisz főállásom mellett vállalkozásom és 2-3 mellékállásom van, de ez szükséges a megélhetésemhez. 34 évesen nekem ezek a tünetek nagyon rettenetesek.
Várom véleményüket, javaslataikat!
Üdvözlettel: ...
2011. 04. 09. | 20:39

Kedves Kérdező!

A leírás alapján nagyon erős pszichés komponens van jelen panaszai kialakításában. Az is bizonyítja, hogy szorongásoldó mellett valamennyire rendeződik az állapota. Nem elég önmagában a szorongásoldó szedése, ki kellene egészíteni pszichoterápiával és relaxációval. Ez utóbbit ha megtanulta, saját magáénak fogja tudni alkalmazni. A munkákat illetően pedig mérlegeljen, hogy mi éri meg, mennyi az előnye, és mennyi a hátránya a túlhajszolt életnek.

Orvosszakértő 2011. 04. 11. | 09:36
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close