Pánikbetegség, rettegés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!
Én egy harminc éves nő vagyok és már hét éve pánikbetegséggel küzdöm. 11 fajta gyógyszert próbáltam ki eddig és amit most szedek (Paroxat) még eddig ez volt a legjobb amire azt mondhatom, hogy élem a mindennapi életemet. Nem jelentkeznek a pánikrohamok. Most azért fordulok Önhöz, mert a férjemhez szeretnénk felköltözni, mert ott dolgozik és azt szeretné, hogy vele legyünk. De én mióta ezt tudom azóta borzasztó szorongásom van. Reszketek a szívem hevesen ver és szédülők. Szóval nagyon félek az újtól és félek, hogy újra jelentkezni fognak a pánikrohamok. Szeretnék Öntől tanácsot kérni, hogy mi tévő legyek vagy mit tegyek, hogy újra ne jöjjön elő? Vagy hogy ha rendesen szedem a gyógyszert akkor elő jön-e újra? Kérem segítségét.
2012. 09. 13. | 23:02

Kedves Kérdező!
Számomra az a kérdés, hogy miért retteg annyira attól, hogy a férjéhez kell költözni? Én az ön helyében ezt tisztáznám először, mivel ha megtalálja a kérdésre a választ, akkor elmúlik a szorongása, és érdemben is tud tenni a pánikrohamok ellen. Nem gondolom, hogy csupán az újtól való félelem okozza a gondot, én máshol keresném a megoldást.
A kérdésére válaszolva, a pánikrohamok kiújulhatnak és rosszabbak is lehetnek. Gyógyszerrel egy ideig lehet kontrollálni a szorongását, de nincs garancia arra, hogy a most szedett mennyiség elegendő lesz később is.

Orvosszakértő 2012. 09. 16. | 22:56
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close