Pánikbetegség, szív fájdalom

Orvos válaszol rovat
Tiszteletem!
3 éve kezeltek már pánikbetegséggel. Tünetmentes vagyok azóta.
Sok stressz ért elmúlt 1 évben ismét sokat idegeskedek. Januárban apukám meghalt. Jelenlegi párkapcsolatomban párom, lelkileg terrorizál, agresszív teljesen tönkre tett érzelmileg. Mióta 1 éve hozzá költöztem gyermekeimmel, azóta jött ki nála ez az énje. Minden nap ordít stb. talál okot balhéra.
Tavaly októberben elmentem szívkivizsgálásra mellkasi tüneteimmel, csak szívzörejt állapítottak meg orvos szerint sok embernek van, problémát nem okozhat és gyógyszert sem írt. Mondta rendezzem életem és elmúlik a tünet. Újra nyom a mellkasom,és kicsi légszomj elér. Ez újra kb. 3 hónapja van. Igaz keveset futok heti 1-2 szer, de érzem az segít. Ma 20 másodpercig tartott a nyomás és légszomj. Sokat szinte mindig fáj a hátam is fent nyakamnál és a vállam. Vérnyomásom jó. Ügyeletre mentem 2 hónapja mert iskolába járok és szédültem. Szív és vérnyomás mérés is jó volt. Írtak ki nyugtatót, pánik szindrómát írtak. Azon gondolkodtam éreztem e már ilyet. De talán a pánikrohamaim alatt szoktam. Gyomorpanaszaim is szoktak lenni. És sajna félek a betegségtől, beszélnek róla már ideges leszek. Ma azon lettem hirtelen kis ideig rosszul hogy a gyermekem azt mondta: tesója nem válaszol neki ha kérdi, és eszembe jutott hogy a párom is ha besértődik hiába kérdem nem válaszol, ezzel totál kiidegel.
Kérdésem az lenne: 1 év alatt romolhatott annyit a szívem, hogy bajom lehessen?
Vagy pánik tünet ez is? Ha nincs is nagy rohamom ezek is már pánikrohamnak nevezhető (szédülés, mellkasnyomás, remegés)? Annyira rosszul nem vagyok mint régen az igazi rohamok alatt. Többször fázok ilyenkor és kicsit remegek is. Most jól alszok mert 2 hete van munkám, és elfáradok.
Nem tudok most hova menni mert nincs kihez költöznöm a gyerekekkel. Azt tanácsolják a barátok fogadjam el a helyzetet amíg nem tudok lépni, de nem egyszerű, ha minden nap lehordják embert a sárga földig.
Vagy nézessem meg megint szívem a tünetek alapján? Ha kezdődő komoly szívbetegségem lenne miből venném észre?
2012. 08. 12. | 20:50

Kedves Kérdező!
A szorongásos rohamok bármikor kiújulhatnak. Az ön esetében a zaklatott családi élet, az iskola, a munka, a gyereknevelés nehézségei bőven elegendő okot adnak arra, hogy újra jelentkezzenek a pánikbetegség tünetei. Az ön által említett tünetek egyébként ennek teljesen megfelelnek. Azt tudom javasolni, hogy amint teheti költözzön el ettől az embertől, ne hagyja, hogy bántalmazzák még akkor sem, ha az a szavak szintjén történik. A gyermekeinek sem tesz jót, ha ezt látják egész nap és önnek sem, hogy így kell élnie. Emellett folytassa a futást, de ne merítse ki nagyon magát, mert a testi kimerültség ronthat a panaszokon. A gyógyteák közül a komló, citromfű, macskagyökér és levendula tartalmú teákat fogyaszthatja, homeopátiás szerek közül a Sedatif PC-t tudom javasolni.

Orvosszakértő 2012. 08. 13. | 10:20
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close