Pánikzavar

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Egy olyan problémában kérném a segítségét, amit a mai napig nem értek és attól tartok, hogy félre kezelnek.
Nálam úgy 2-3 hete kezdődött ez az egész akkor volt egy rosszul létem négy napra rá megint elég sokat hallottam már innen onnan a pánikbetegségről és feltűnt, hogy elég hasonlóak a tüneteim.
Ezért utána is néztem és szinte minden tünet egyezett.
Kivétel az az érzés amikor félek, hogy elveszítem az öntudatomat
de a halálfélelem nagyon erősen jelen volt minden egyes rosszul létemnél.
Mikor kiderült számomra, hogy valószínűleg ez lehet a baj, elkezdtek sűrűsödni a rohamok napi szinten jelentkeztek aztán egy éjszaka hullámokban tört rám azt gondoltam, hogy szívrohamom van annak ellenére, hogy sejtettem hogy inkább pánikrohamom lehet.
Aztán ez a félelem addig fajult, hogy kihívtuk a mentőt ott elmondtam, hogy mit érzek de azt is megemlítvén, hogy pánikrohamra is gyanakszom.
A mentős hölgy azt mondta, hogy akkor kihív egy ügyeletes orvost és majd ő megvizsgál a doktor úr ekg-t tett rám és azt mondta valószínűleg pánikrohamom van csak, és nem szívroham de kihívta a mentőket és beszállítottak a kórházba.
Ott újra megvizsgáltak ekg-val este és reggel is vért vettek és kaptam egy fél szem frontint amitől megnyugodtam és elaludtam aztán reggel hazaküldtek azzal a diagnózissal, hogy pánikbeteg vagyok és menjek el a háziorvosomhoz.
Elmentem a háziorvosomhoz aki kiírt nekem frontint és elírányított a neurológiára még odáig sajnos nem jutottam el, mert időpontot csak februárra kaptam.
Na most én azért is kérném a segítségét mert kicsit össze vagyok zavarodva mert azóta némiképpen módosultak a tüneteim.
Szerintem amit a pánikroham okoz a következők: hidegrázás, hőhullám, szapora szívverés, gyengeségérzés mellkasi fájdalom, nehézlégzés, reszketés és haláltól való félelem, de ezek a tünetek néha külön-külön jelentkeznek nem mindig van kicsúcsosodása amióta szedem a gyógyszert legalábbis.
Volt olyan is, hogy csak a nehézlégzés és a mellkasi fájdalom és szédülés jelentkezett a összes többi nem.
Viszont a múlt héten nagyon besűrűsödtek ezek a rosszul létek, volt olyan, hogy négyszer rám tört egy nap.
Ilyenkor mérni szoktam a vérnyomásomat és nem tudom lehet, hogy a gyógyszernek tudható be de nagyon lassú a szívverésem egy mérés alkalmával 54 volt csak és a vérnyomásom is elég aggasztóan lesüllyedt 77/ a perben sajnos nem vagyok biztos de olyan 60 körül lehetett és úgy gondolom ezért is szédülhetem de ami az egészben a legrosszabb, hogy figyeltem ahogyan ver a szívem és voltak néha elég nekem hosszúnak tűnő kihagyások is. Ezért félek, hogy valami probléma lehet a szívemmel. Doktor kérem segítsen mert tartok tőle, hogy mire rájönnek a valódi problémára már késő lesz.
És még egy fontos adat, hogy a frontint reggel és este szedem reggel egy felet és este egy egészet kell bevennem.
Ezt megelőzően volt még kálcium és magnézium hiányom is amit már hónapok óta rendszeresen szedek. De azért fontosnak tartottam megjegyezni.


Nagyon köszönöm előre is!
2011. 02. 01. | 15:40

Kedves Kérdező!
Nem írta le, hogy hogyan kezdődnek, meddig tartanak, egyszerre milyen tünetei vannak a rosszulléteknek ill., hogy a rosszullétek között vannak-e panaszai. Minden estre a leírtak alapján felmerül a pánikzavar lehetősége.
Pánikzavar kimondása előtt részletes szervi kivizsgálás szükséges(pl. labor, pajzsmirigy funkciók, cardiológiai, neurológiai szakvizsgálat stb.), ezt a háziorvosa meg tudja szervezni. Minél hamarabb keressen fel pszichiáter szakorvost, hogy amennyiben pánikzavarról van szó az adekvát gyógyszeres és pszichológiai terápia megkezdődhessen.

Orvosszakértő 2011. 02. 03. | 08:38
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close