Rosszullét okai

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

A probléma, amiről írok, a férjemet érinti, de nagyon szeretnék segíteni neki, és nem tudom, merre induljunk el.
A férjem egyetemen dolgozik, rendszeresen előadásokat kell tartania, időnként konferenciákon kell részt vennie. Már három alkalommal előfordult vele, hogy előadás közben "rosszul lett", felgyorsult a szívverése, kiverte a víz, zsibogott a tarkója, elakadt a szava, légszomja volt, nem tudta folytatni. A legutóbbi ilyen eset alkalmával a kollégái is jelen voltak, ami nagyon zavarta. Már előre retteg az évkezdéstől.
Nagyon szeretne munkahelyet váltani, nem érzi tartalmasnak a munkáját, de eddig nem sikerült. Valószínű ez segítene a problémáján, de amíg ez nem jön össze, tehetünk valamit? Ez a pánik kategóriájába tartozik? Ha a körülmények nem változnak, mit léphetünk? Megoldás lehet valamilyen terápia?
2011. 07. 12. | 23:12

Kedves Kérdező!

Először egy vizsgálatot kellene végeztetni a háziorvos segítségével arra vonatkozóan, hogy szervi ok kizárható-e a rosszullét hátterében. A stressz miatt már most javasolt lenne stresszkezelő gyakorlatok elsajátítása, akár önállóan, akár pszichológus segítségével, illetve enyhe szorongásoldó szedése, gondolok itt a gyógynövény alapú vény nélküli szerekre. Ha ez nem segít, pszichiátert keressen fel férje!

Orvosszakértő 2011. 07. 13. | 13:31
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close