Rosszullétek

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Kérem segítsen! Nem tudom, mi történt velem!
34 éves vagyok, férjemmel és két kisgyermekemmel (1,5 és 4 éves) élünk együtt problémamentes családban.
Kb. 1 hete szinte állandósult, leginkább egymást váltakozó tünetek lépnek fel nálam, aminek nem tudom az okát. Ráadásul a 4 napos munkaszünet miatt az orvosi ügyeleten kívül nem tudok hova fordulni.
Tüneteim a következők: szapora szívverés normális (120-135 / 85-95) vérnyomás mellett, vagy nehéz légzés (főleg a kilégzés nehéz, száraz köhögéssel zárul), tarkótáji bizsergésérzés, vagy pedig a csuklóim, ujjaim, alkarom nehezednek, gyengülnek el úgy, hogy alig bírom mozgatni azokat.
Éjszaka is felébredek szintén nehéz légzéssel.
Ha foglalkozom valamivel, hogy lekössem magam (gyerekek, vasalás, séta) a tünetek akkor sem múlnak el. Depresszió, pánikroham, szorongás? Vagy esetleg teljesen más, esetleg szervi bajom van?
A tünetek nem 1-2 percig jelentkeznek, hanem szinte órákig - a nehézlégzés fél napig is eltartott, miközben változatos teendőket csináltam. A kézben jelentkező tünet eddig csak este jelentkezett, az is 1-2 órát is eltartott.

Próbálok az interneten megoldást találni, de eddig nem jártam sikerrel.
Mit tegyek, mit javasol? Magne B6, halolajkapszula, B1 vitaminnal próbálkozom, de eddig nem érzem nyugtató (?) hatásukat.
Gyógyszerhez nem szeretnék nyúlni, itthon a ma vásárolt Herbária nyugtató teán kívül nincs semmi nyugtató hatású termék.
Válaszát előre is köszönöm!
2011. 03. 14. | 21:40

Kedves Kérdező!
Elég változatosak a tünetek, sok minden okozhatja, ezek egyike lehet a szorongásos mechanizmus. Mielőtt erre gondolunk, számos szervi okot ki kell zárni. Ezért, tehát, ha tartósulnak a “rosszullétek”, keresse fel háziorvosát, aki a különböző vizsgálatok elvégzésében segít. Amennyiben nincs szervi ok, pszichiátriai segítség jön szóba. A vitaminkészítmények, természetes hatóanyagok ártani nem fognak.

Orvosszakértő 2011. 03. 16. | 10:21
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close