Széklet visszatartása

Orvos válaszol rovat
Kedves Címzett!

9 éves koromtól beteg vagyok! Persze akkor nem tudták még mi a bajom és hasi panaszok miatt befektettek a kórházba! Súlyosak voltak a tüneteim, az i-re a pont, a székelés visszatartásának hiánya volt! És a szégyen, az önbizalom hiány és a szenvedés ami ezekből maradt!
Már gyerekként, olyan rosszul voltam, hogy mindennap el kellett, hogy vigyenek haza az iskolából, persze idő előtt! Mert végig sírtam az egész napot, és hát mindennapos program volt, engem hazavinni az iskolából, mert a tanárok nem tudtak velem mit kezdeni! Az osztályban mindenki utált, mert nem írtam meg egy csomó dolgozatot, de én közben szenvedtem és nem játszottam meg magam!
17éves koromtól gyógyszereken élek! Már úgy tele vagyok méreg anyagokkal szerintem, ha most abbahagynám a gyógyszerszedését sem tisztulnék ki csak évek múlva! Most Frontint szedek, de már nem úgy használ mint amikor legelőször szedtem! A Rivotril is nagyon jó volt, de elkezdtem tőle hányni, ezért maradt a Frontin!
Most Angliában élek és dolgozom, nincs egy megbízható gyógyszerem, és kezdek dührohamokat kapni! Kedves Doktor Úr, vagy Doktor Nő, tud még ajánlani olyan szert amitől megint stabillá válhatok? Most legutóbb Anxiront szedtem amit a házi orvos írt fel mikor otthon voltam, de abbahagytam mert olyan rosszul éreztem magam tőle, (hányinger, erős szédülés)! De igazából csak ez a két gyógyszer hatott, amíg hozzá nem szoktam, más nem igazán!(rivo,frontin)
Tisztelettel! Várom válaszát!
2011. 03. 02. | 22:49

Kedves Kérdező!

A Rivotril vagy Frontin szedése hosszútávon nem túl szerencsés. Hozzászokás alakulhat ki, a hatás eléréséhez előbb-utóbb emelni kell az adagot, abbahagyáskor hiánytünetek jelentkezhetnek. Vannak olyan készítmények, melyek kifejezett szorongásoldó hatással rendelkeznek(pl. bizonyos antidepresszívumok), de nem okoznak hozzászokást. Ezekben a dolgokban szakorvos tanácsát kérje ki, keressen fel egy pszichiáter szakorvost!

Orvosszakértő 2011. 03. 05. | 12:04
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close