Szorongás és pánikroham

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Kb 10 évvel ezelőtt fordultam először pszichiáterhez folyamatosan szorongásaim és pánikrohamaim miatt. Zol…t napi 50 mg, és Lib…mot írtak fel. Amikor abbahagytam egy véletlen folyamán kiderült, hogy rettentő magas a pulzusszámom. A 24 órás holter és szív ultrahang szervi elváltozást nem mutatott ki, a felírt concor nem tudta a pulzusszámomat levinni.

5 éve újra szedek napi 50 mg Ser…nt, és néha-néha egy-egy 0,25 mg Fro…nt. Az utóbbi időszakban többször érzem, hogy "belémcsapdos" a félelem, felmegy a pulzusom és szorongok. Még olyankor is, amikor tényleg nincs rá okom. Rendszeresen sportolok, próbálgatom a stresszoldó technikákat, de egyenlőre sikertelen vagyok. Kicsit kétségbe vagyok esve, félek, hogy a magas pulzuszám miatt szívproblémáim lehetnek. Talán pszichoterápia segítene rajta?
2012. 03. 13. | 15:54

Kedves Kérdező!

A pszichoterápia mindenképp javasolt, a gyógyszeres kezelés csak fél megoldás, de a magas pulzusszám miatt a szervi okok irányába is szükséges még további kivizsgálás (pajzsmirigy funkció, vérkép, stb.), ha ezek alapján is kizárható a szervi ok, pszichés ok jön szóba.

Orvosszakértő 2012. 03. 21. | 10:38
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close