Szorongás, félelmek lekűzdése

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!

A segítségét szeretném kérni, ugyanis nagyon szorongok, és nem tudom, hogy mit csináljak, hogy megszűnjön ez az állapot.
Én 38 éves férfi vagyok és most elmesélem, hogy mi történt velem: nemrég halt meg édesanyám (sajnos nagyon-nagyon beteg volt).
A hírt amikor megkaptam anyám haláláról egyszerűen sokkolt. Utána jött a temetés, én sajnos a temetésen a sírnál nem voltam jelen, mert nagyon nem éreztem jól magam. Tetszik tudni nem bírom elfogadni azt a látványt, hogy valakit bezárnak egy koporsóba azután meg eltemetik a föld alá!
A temetés után jött a mindenszentek ünnepe, utána a halottak napja. Ez iszonyat volt számomra. Alig vártam, hogy vége legyen.
Persze tudom én, hogy ez az élet rendje, meg kegyelet és megemlékezés, csak hát egyfolytában anyámra gondoltam.
Kedves doktornő én mellettem itt a feleségem segít próbál átsegíteni a nehézségeken, de sajnos most is szorongok.
Az öcsém és édesapám vidéken élnek, az öcsémnek már volt egy bypass műtétje és most ismét elképzelhető, hogy műteni kell.
Az édesapám sajnos mozgáskorlátozott: cukorbetegségből kialakult szövődmények miatt leamputálták mindkét lábát, de van egy sokkal nagyobb baj, mégpedig, hogy az agyi erek majdnem 80%-ka nem működik neki rendesen.
Ez pedig nagyon borzasztó dolgokat eredményez. Nem emlékszik dolgokra nem lehet felügyelet nélkül hagyni és még nem sorolom a többi dolgot.
Kedves Doktornő, én szeretnék ismét vissza zökkenni a régi önmagamhoz, szeretném ha megszűnnének a következő tüneteim:
-szívinfarktustól való félelem
-gombóc a torokban
-gyomorgörcs-gyomor szorító érzés
-sötétségtől való félelem
elmentem a házi orvosomhoz aki felírt nekem egy Xanax nevű gyógyszert, valamennyivel oldottabb leszek, de szerintem nem ez a megoldás.
Most azon aggódóm, hogy az öcsémnek ne legyen semmi baja a szíve miatt, illetve az édesapámnak egy speciálisan ilyen jellegű betegekkel foglalkozó otthonba történő elhelyezését kell megoldani.

Kedves Doktornő, kérem segítsen nekem, hogy vissza találjak a régi életemhez.
2011. 11. 03. | 07:19

Kedves Kérdező!
Ha a szorongása intenzív és tartós mindenképpen érdemes segítséget kérni. Vannak bizonyos gyógyszerek, melyen sokat tudnak segíteni és nem okoznak hozzászokást. Ezen kívül ilyen esetekben pszichológiai kezelés is szóba jön. Ha nem akar gyógyszert akkor először pszichológust keressen a lakóhelyén. Amennyiben gyógyszer is szóba jön pszichiátriai szakrendelésre menjen. Nem érdemes halogatni, mert segítség nélkül valószínűleg nem fognak megszűnni a panaszok.

Orvosszakértő 2011. 11. 03. | 15:47
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close