Szorongás, stressz

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm!

Sajnos én egy nagyon szorongó ember vagyok, és még csak 26 éves. Voltam már pszichoterápián is, de nem segített. Már szedtem több hangulatjavítót. Sertralin, rexetin, citapram. Most nem szedek semmit és a tüneteim visszatértek, de most még állandóan szapora a szívverésem is. Voltam már 2 kardiológián is, de nem mondtak semmit. Olyan mintha remegne néha. És ez aggaszt!
Ez valós érzés lehet? A szorongástól lehet pitvarfibrillációm, mert az tudtommal veszélyes? Vagy esetleg a rexetin elhagyás miatt alakult ki, mivel a lerakás során sokszor zuhanás szerűt éreztem és akkor is furcsa szívverést (megpróbáltam pedig lassan lerakni). Gondoltam hogy visszaveszem a gyógyszert, de ha miatta van akkor nem szeretném, meg nemsokára kisbabát is szeretnék. Nagyon félek.
2012. 04. 07. | 11:32

Kedves Kérdező!
Bármilyen panasz lehet szorongástól. A Rexetinről való leszokás okozhat panaszokat.
Azt gondolom, hogy a gyógyszeres és pszichoterápiás megoldást együtt kellene használni. A terápiás módszerek sokfélék, így lehet, hogy más módszert kellene választania és újra kezdeni a terápiát. A gyermekvállalást nem javaslom, amíg nem tudja uralni a tüneteit.
Keressen továbbra is segítséget, ne adja fel.

Orvosszakértő 2012. 04. 10. | 21:43
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close