Szorongásos panasz

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!


Az alábbi tüneteket tapasztalom magamon:

"A szorongás nem szűnik meg akkor sem, amikor a páciens aggodalma mérséklődik. Kialakulhat olyan szorongásérzés, amely akkor is jelentkezik, ha nem fenyegetik a beteget különböző veszélyek. Ilyenkor a családtagok és a saját maga biztonságáért aggódik a beteg, vagy jövőbeli negatív eseményektől retteg."

Előzmények: 2066-2008 között hepatitis C-vel kezeltek, amelyből sikeresen kigyógyultam. Már akkor a kezelés mellékhatásai miatt Frontint kellett szednem. A kezelés után egy gasztroenterológus barátom teljes vérképet csinált, és minden értékem rendben volt. Kb. 1 éve magas vérnyomás miatt kardiológiai vizsgálaton vettem részt. Szervi elváltozást nem találtak, de azóta vérnyomáscsökkentőket(1/2 Xforge, Nebilet) szedek. Kb. fél éve néha(naponta) a mellkasomnál hirtelen belső ugrálást érzek. Ezenkívül hamar elfáradok. 800 m futás után azt hittem kiugrik a szívem.
Sajnos már nem tudom, hová forduljak. Elkezdtem diétázni( fogytam 5 kilót), rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszem, de nem sokkal jobb. Fél éve potenciazavarom is jelentkezett.2011. 06. 30. | 09:33

Kedves Kérdező!

A mellkasi panaszok miatt szükséges lehet a kardiológiai kivizsgálás, nem derül ki a leveléből, hogy mikor volt előzőleg kivizsgálás, konzultáljon kardiológusával, hogy szükséges-e az ismétlés. Emellett javasolt a szorongás kezelésére a gyógyszeres terápia mellé pszichoterápia, illetve szükséges lehet esetleg a mostani kezelés egyéb gyógyszerrel történő kiegészítése, ez pszichiáter orvos hatásköre, tehát pszichiátert kell felkeresnie.

Orvosszakértő 2011. 08. 05. | 10:03
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close