Fájdalmak

Orvos válaszol rovat
40 éves nő vagyok. Egyedül élek, nevelő tanárként dolgozom 10 éve egy kollégiumban. Ez azt jelenti, hogy este 10-ig, ill. éjszakai szolgálatokban dolgozom, ami elég kimerítő. Hátgerinc problémáim mellett, egy hónapja tartós szédüléstől szenvedek, ami végtagfájdalmakkal párosul. Neurológusom szklerózára gyanakodott, ezért voltam agyi MR-en, ami negatív lett. Fül-orr-gégészhez küldtek, aki vesztibuláris szindrómát állapított meg, de javasolta, hogy konzultáljak egy pszichiáterrel is, mert lehet, hogy panaszaimnak lelki okai vannak. Mindig is szorongó, labilis idegrendszerű ember voltam, fáradékony, gyenge, amióta pedig felmerült a a szklerózis eshetősége, kikészültem idegileg. Most antidepresszánst kaptam Velaxint, ami csak felerősítette a szédülésemet, és állandó hányingerem van tőle. Kétségbe vagyok esve, mert azt se tudom, hogy tulajdonképpen mi bajom van és ez-e a helyes gyógymód. Kérem segítségüket!
2012. 03. 29. | 09:20

Kedves Kérdező!
Ha az agyi MRI negativ, biztosan nincs szklerozis multiplex betegsége. A nyaki porckorong protrusio, vagyis előboltosulás, okozhatja a felső végtag fájdalmait. Persze nem minden típusú fájdalmat. A szédülésnek igen sok oka lehet, ez sem mindegy, hogy pontosan milyen.
A lelki betegségek bármilyen testi tüneteket létre tudnak hozni. A Velaxin mellékhatásról beszéljen orvosával. A vesztibularis szindrómára betahisztin tartalmú szert szoktunk adni. Beszéljen neurológussal.

Orvosszakértő 2012. 03. 30. | 19:54
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close