Stressz kezelése

A stressz kezelése – mivel maga a stressz elkerülhetetlennek tűnik – annak a technikának az elsajátítását jelenti, amellyel sikeresen küzdhetünk meg a stresszel teli szituációkkal.

Az, hogy a stressz teljes kiégéshez vezessen, nem törvényszerű. Talán segít, ha tudatában van annak: még nagyon sokan küzdenek hasonló problémával. A szakma is hozzájárulhat ehhez: jellemzően kommunikációval foglakozók, pl: pedagógusok, ügyfélszolgálatosok, jogászok, orvosok tapasztalják ezt a problémát.

Ha valaki vezető pozícióban van, és folyamatosan stresszel szembesül, tudnia kell a többi következményről is. Aki kiégett, fásult, az nem tudja beosztottai körében sem fenntartani azt a légkört, ami a sikeres, hatékony munkához elengedhetetlen.

Ma már elérhető olyan fitnesz-program, amit leginkább menedzserek részére fejlesztettek ki. Ezt általában menedzser-szűrés előzi meg. Ez a speciális módszer megelőzheti egyebek mellett a magas vérnyomást, a derékfájást és a fejfájást, az érelmeszesedést, a cukorbetegséget, csökkenti a testsúlyt, a vér koleszterin- és triglicerid szintjét.


close