Pánikroham, feszülő mellkas

Orvos válaszol rovat
Jó napot!

Teljesen véletlenül akadtam az oldalra, és mivel egyszer volt egy pánikrohamom, nem bírom megállni, hogy ne nézzek utána egy dolognak. Hátha lehet javítani a helyzeten.
A pánikroham, ahogy a tünet is mondja, ugyanúgy zajlott le, idáig oké, csak azóta néha furcsának érzem magam, és a mellkasomnál sűrűn érzek feszülést, mintha valami nyomná belül. Lehet, hogy a következő pánikrohamtól való félelem? Vagy csak szorongás. Nem sűrűn van ez, csak néha időszakonként. Lehetne ezen javítani valami egyszerű megoldással? Most gondolok itt valami tornára, gyógyteára, vagy esetleg természetes alapanyagú gyógyszerekre. Olykor zavaró, főleg, ha indokolatlan.
2011. 11. 10. | 15:50

Kedves Kérdező!

Sajnos nem írta az életkorát, azt, hogy van-e ismert betegsége, így a kórtörténet ismerete nélkül pontos véleményt adni nem lehet. A mellkasi fájdalom miatt érdemes lenne egy kardiológiai kivizsgálásra bejelentkeznie, ha szervi ok nem igazolódik, akkor pszichológus felkeresése javasolt. Amennyiben a probléma oka pszichológiai, akkor relaxációs technikák, légzőgyakorlatok segíthetnek, illetve gyógynövény-alapú szorongásoldók is enyhíthetik a tüneteket.

Orvosszakértő 2011. 11. 14. | 10:33
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close