Depressziós betegség tünetei

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Közel fél éve érzem, hogy nincsenek rendben körülöttem a dolgok.
Családom van, gyermekem, munkám. Mind ez mellett tanultam is. Boldog és kiegyensúlyozott életem volt.
Egyik percről a másikra azt kezdtem érezni, hogy nem tudom felvenni a telefonom (hónapok óta ki van kapcsolva), nem tudok kommunikálni (holott előtte abból éltem, erős és kommunikatív jellem vagyok). Nem beszélek, nem beszélgetek a családomon kívül senkivel. Amolyan gombóc van a torkomban.
Nem dolgozok, mert nincs hozzá „kedvem”, telefonálnom kellene hozzá és intézni a dolgokat, emberek között kellene lennem. Nem tanulok, mert fáradt vagyok hozzá.
Az életem fél év alatt teljesen összedőlt és megváltozott.
Terhes lettem, az elején járok még. Azt érzem, hogy lehet egy kiút, mert újra lehetnek céljaim és talán ki tudom pihenni magam itthon. Viszont attól félek, hogy akkora károkat tettem magam köröl azzal, hogy az emberektől eltávolodtam és a munkámat abbahagytam, hogy visszafordíthatatlan lesz minden.
Mindenki jó anyának tart, imádom a családom és ők nem veszik ezt észre itthon, nem hagyom, hogy rájuk hatással legyen bármi, de félő, hogy lassan kiderül minden és nem fognak megérteni. Nem is nagyon lehet megérteni.
Mit javasol? Orvosra lenne szükségem? Ez betegség, vagy egyszerűen magamban kell keresnem a hibát? Már aludni sem tudok, állandó nyugtalanság gyötör. Lehet ennek véget vetni valahogy? Segítségre van szükségem?
2012. 06. 05. | 10:08

Kedves Kérdező!
Depressziós betegség tüneteit írta le, nagy valószínűséggel ettől szenved. Keressen fel pszichiáter szakorvost. Amennyiben már túl van a terhesség első felén esetleg még gyógyszeres kezelés is szükséges lehet, de ez egyéni megítélést igényel személyes találkozás után. Szóba jöhet még homeopátiás szer szedése, homeopátiás orvos által javasolva, mert ez a kezelés nem árthat a magzatnak. Ne várjon sokáig, a születendő gyermekének is kárt okoz, ha nem kér segítséget. Ez nem emberi gyengeség, hanem betegség.

Orvosszakértő 2012. 06. 05. | 19:31
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close