Erős szívdobogás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Gyakran érzek erős szívdobogást a torkomban szemmel látható, ilyenkor félelmet is érzek. Szedek gyógyszert magas vérnyomásra, hamar felfújódom és szapora a szívverésem főleg ha nagyon jóllakok.
Ha hidegfront jön egész nap érzem hogyan dobog a szívem. Sokat izgulok a gyerekekért, nagyom könnyen felidegeskedek. EKG jó volt pajzsmirigy rendben. 46 éves nő vagyok. Mi lehet a bajom és hogy lehet ezen segíteni?
2012. 09. 17. | 11:09

Kedves Kérdező!
Az idegeskedése megmagyarázná a tüneteket, de csak akkor lehet biztos abban, hogy a félelmei miatt van a heves szívdobogása, ha alaposan kivizsgálták és szervi bajt nem sikerült kimutatni. Éppen ezért ajánlott lenne egy alaposabb kivizsgáláson részt venni, értem ezalatt a szívultrahangot, terheléses EKG-t vagy akár egy egész napos szívritmus ellenőrzést. Ha a pajzsmirigye rendben, és a hormonszintjei nem magasabbak, akkor ebbe az irányba nem kell tovább keresgélni. Érdemes még megnézni, hogy az ön által szedett gyógyszereknek milyen mellékhatása van, és szükség esetén ezeket lecserélni.

Orvosszakértő 2012. 09. 21. | 01:22
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close